En radioamatør kan monitere sin aktivitet på forskellig måde.
Herunder ses en af metoderne.
En anden metode er at udveksle de såkaldte QSL-kort, som nævnt under Foreningen.
Og er man ikke til disse papkort, kan man hos den amerikanske forening ARRL gøre det online i deres logbog.



En anden hyppig aktivitet er de såkaldte contests, hvor det drejer sig om indenfor en kortere tid at lave så mange forskellige forbindelser som muligt. Disse contests kan være lokale eller internationale.
Jeg er ikke den store contester. Rent faktisk har jeg først for nylig deltaget i en. Der var EDRs Juletest 2021, der løb af stablen den 2. juledag. Der blev jeg nr 19 ud af 23 deltagende i den kategori. Så der er plads til visse forbedringer. Dog er jeg yderst tilfreds med, at min claimed score var sammenfaldende med kontrollantens.

En tredie hyppig aktivitet er den såkaldte DX jagt, hvor det drejer sig om at opnå langdistanceforbindelser. F. eks til en DXpedition, der ofte er rejst til et fjernt og øde sted på jorden, og hvor der ikke ret tit er aktive radioamatører. Det kan dog også være blot jagten på forbindelse til andre “lande”, dvs entities, der fremgår af ARRLs liste. For tiden 340.
I Danmark har vi en lille eksklusiv forening, Danish DX Group, hvis medlemmer samles en gang årligt og ellers støtter DXpeditioner og hele idéen bag DX-forbindelser.
I skrivende stund overvejer jeg at blive medlem dér, da jeg opfylder optagelseskravet, der er på mindst 100 forskellige og bekræftigede entities.